ENHU HU
 
 
 
Főoldal / Alkalmazások / Mintavétel / Mintavételező rendszerek  

Mintavételező rendszerek


 

A CoJetix® mintavevő rendszer

 A CoJetix® mintavevő rendszer a 8” és 52” közötti csővezetékekben végrehajtott elszámolási méréseknél használható legpontosabb mintavevő rendszer. A kombinált megkerülő vezetékes és JetMix rendszer mintavevő rendszere 1”-os vagy 2”-os megkerülő vezetékben található, mely a JetMix vezeték része. A fő megkerülő vezeték leágazása a csővezetékbe szelepen és tömítésházon keresztül közvetlenül behelyezett „retesz”, mely lehetővé teszi az üzem közbeni eltávolítást. Az áramlást a JetMix keverőfej a retesztől felfelé vezeti vissza a fő csővezetékbe.


Megkerülő vezetékes mintavevő rendszerA megkerülő vezetékes mintavevőket a jobb pontosság, kisebb bizonytalanság és csökkentett karbantartási költségek iránti igény miatt fejlesztették ki. A megkerülő vezetékes mintavevő rendszerek számos folyadéknál képesek nagy pontosságú mintavételt biztosítani, a szondás mintavevő rendszereknél kisebb mérési bizonytalanság és nagyobb pontosság mellett.

A megkerülő vezetékes mintavevő rendszerek fő komponenseit mintatároló házba építették, így a fő csővezeték lezárása nélkül izolálhatók és szervizelhetők. A mintatároló ház szükség esetén fűthető, és több mintatárolót is tartalmazhatnak kézi vagy automatikus átváltással. A mintatárolókat el lehet szállítani a laboratóriumba, ahol a minta elemzése előtt megfelelő keverőrendszerrel újrakeverhetők.

 

Folyamatba épített mintavevő rendszer

A folyamatba épített mintavevő rendszer 4” és 52” közötti csővezetékekhez alkalmas, és a csővezetékbe épített szondás mintavevőt tartalmaz, melyhez szükség esetén a vezetékben felfelé keverőrendszer is biztosítható. A mintavevő szondát tömítésházba illesztették, ami lehetővé teszi az üzem közbeni eltávolítást. A szondafejet ház védi a külső hatásoktól. A házat a viaszképződés megakadályozás érdekében fűteni lehet.
A csővezetékben vett minta a térfogat-kiszorítás elve alapján továbbítódik egy kisméretű leszálló csövön keresztül (a vízkiválasztás megakadályozása érdekében) a házba épített mintatárolókba.