ENHU HU
 
 
 
Főoldal / Alkalmazások / Kazánok Működésének Optimalizálása / Millmaster részecskeméret-mérő  

Millmaster részecskeméret-mérő

  

Az egyedi, szabadalmaztatott lézertechnológiát alkalmazó MillMaster® részecskeméret-mérőket a híg áramú pneumatikus anyagmozgatás terén használják. Az alapkivitel 0,5 és 500 mikron között képes a szállított anyagrészecskék méretének meghatározására. 

A készülék lézerfénnyel világítja meg a részecskéket, és fénysávot hoz létre speciális optikán keresztül. A megvilágított áramló anyagról nagy sebességű CCD-kamera készít képet. A kamera zárszerkezetének sebessége „megfagyasztja” az áramló anyag képét, ezáltal különféle képfeldolgozó algoritmusok alkalmazhatók.

A számos különböző mérési művelet végrehajtására képes MillMaster® a mintában lévő részecskéket megszámolja és megméri azok méretet. A méreteloszlást többféle módon rendezheti a készülék. Az alapértelmezett beállítás szerint a hozzávetőleges méreteloszlást különféle méretű tárolóként jelzi a rendszer.

Lehetőség van Rossin-Rammler eloszlásként is rendezni az információkat, melyet az őrlő műveletekért és osztályozási folyamatokért felelős mérnökök általában jobban ismernek. A program az átlagos részecskeméretet, az észlelt legnagyobb és legkisebb méretet is kiszámítja, és azokból tendenciát határoz meg.