ENHU HU
 
 
 
Főoldal / Alkalmazások / Kazánok Működésének Optimalizálása / Légelzárók és szelepek  

Légelzárók és szelepek

 

 
                                        
 

A légelzárók és szelepek elősegítik a porlasztott fűtőanyag eloszlásának kiegyenlítettségét a több kimenetű porlasztás és osztályozás során.

A CoalFlo® légelzáró minden speciális használatra alkalmas. A cél, hogy CFD támogatással egyenlítsék ki az osztályozók egyes kimeneti csöveinek nyomásesését, a porlasztott fűtőanyag vagy levegő eltávolítása nélkül, mely tipikusan jellemző a szabvány szelepes vagy fúvókás eszközökre.

A CoalFlo® légelzáró automatizáláshoz levegős működtető szerkezetre és a csövekben az ellennyomás észlelésére szolgáló kezelőpanelhez való kapcsolásra van szükség. Az intelligens panel folyamatosan figyeli az üzemi körülményeket és időnként kisebb beállításokat végez a CoalFlo® légelzárón, hogy kiegyenlítse az ellennyomást minden egyes csővezetékben. A nyomásesés kiegyenlítésének eredményekén a több kimenettel rendelkező őrlőgépekből kikerülő anyag egyenletesebben oszlik el. A szabadalmaztatás alatt lévő robosztus szelep 4 évente igényel karbantartást.

 

KleNEflo elzárószelep [NRV]

A porlasztott fűtőanyag-rendszerekben történő használatra kifejlesztett szelep üzemelés közben nyitott állásban van, nyomásesés vagy a kazánból származó lángvisszacsapás esetén pedig bezár. A KleNEflo a legkisebb nyomásesést eredményezi az elzárószelepek hasonló típusait tekintve.
 

TW valve


A KleNEflo elzárószelepet az égőhöz/kazánhoz a lehető legközelebb kell elhelyezni, hogy megakadályozzák a lángok vagy forró kazángázok visszajutását a csővezetékben az őrlőgép irányában. A KleNEflo elzárószelep egyszerű de megbízható, tömített csapágyszerkezettel működik, melyet hosszú évek munkájával úgy fejlesztettek ki, hogy hatékonyan működjön és minimális karbantartást igényeljen. Az elzárószelephez ellensúlyt szereltek be, melyet helyszíni beállítása biztosítja a megfelelő zárónyomatékot.

Őrlő-leválasztó szelepek [MIV]

A KleNEflo leválasztószelepet a porlasztó őrlőgéphez vagy osztályozóhoz a lehető legközelebb kell felszerelni, ami lehetővé teszi a leválasztást karbantartás során vagy az őrlőgép indításakor. A szelep kialakítása nagyon egyszerű és hatékony. A szeleptest vastag falú, lágyacél köpenyből áll, melybe cserélhető, kopásálló terelőlapot és ülést szerelnek. Amikor a terelőlap nyitva van, befogja a szeleptest profilját, így küszöböli ki a lépcsőzetes növekedéseket, lesüllyedéseket és kiugrásokat, megtartja a hengeres keresztmetszetet, biztosítja a minimális interferenciát és nyomásesést a működés során. Amikor a terelőlap zárva van, szorosan illeszkedik a speciálisan kialakított ülésbe. A szeleptest lehet bélelt vagy nem bélelt, a feladattól és az ügyfél igényeitől függően.

Mill Isolation

A KleNEflo MIV leválasztószelep ugyanazzal a csapágyszerkezettel működik, mint a KleNEflo NRV elválasztószelep, de ezt pneumatikus vagy elektromos működtető szerkezet hajtja.
A KleNEflo leválasztószelep kimagasló tulajdonságai:

  • Kis nyomásesés a szelep peremei mentén
  • Minimális interferencia a porlasztott fűtőanyag áramlásával
  • Egyszerű, megbízható, könnyen kivitelezhető kialakítás
  • Bélelt vagy nem bélelt változat is rendelhető
  • A legtöbb átmérőhöz és alkalmazáshoz használható
  • Teljesen fenntartható: a szelepet teljesen fel lehet újítani és újra lehet bélelni, megtartva a szeleptest eredeti befektetésének értékét

WearFlo iszap- és hamuszelep

A hagyományos Knife Gate iszapszelep továbbfejlesztett változata. A WearFlo szelep kopás- és korrózióálló bélésekkel felszerelt. Különféle bélésrendszerek (öntött bazalt, timföld, cirkónium-dioxid és szilikon-karbid) alkalmazhatók az egyedi alkalmazás függvényében.
 

WearFlo Slurry and Ash Valve

A WearFlo szelep kézzel vagy különféle elektromos vagy pneumatikus szerkezetekkel működtethető.