ENHU HU
 
 
 
Főoldal / Alkalmazások / Kazánok Működésének Optimalizálása / VARB® összetapadás-gátló  

VARB® összetapadás-gátló

 

                                  

 

A magas színvonalú, forradalmi VARB® berendezést a porlasztott fűtőanyagban keletkező összetapadt képződmények szétválasztására használják. A díjnyertes technológiát az ágazat képviselői és a környezetvédő csoportok is méltányolják, mivel szerepet játszik a széndioxid-kibocsátás csökkentésében.

A VARB® berendezést utólag is be lehet szerelni a rendszerbe, de alkalmazható újonnan épített, szuperhatékony, széntüzelésű erőművek szerves részeként is. A berendezés „széttöri” a levegőben áramló szénporban keletkező összetapadásokat az őrlőgép és az égő közötti szállításkor, és szétoszlatja a porlasztott fűtőanyagot.

A technológia különösen hasznos a régebbi erőművekben, melyeknél az őrlőgépből általában egy-két nagyobb csővezeték több mellékágra ágazik, hogy fűtőanyaggal ellásson 6-8 égőt. Az összetapadás miatt ezeknél a csőcsatlakozásoknál a szén nem olyan egyenlően oszlik szét mint a levegő, ami miatt nem lesz kedvező a fűtőanyag/levegő-arány.

A VARB® rendszer használatával, a fűtőanyag/levegő-betáplálás révén korrigálható és optimalizálható az kis NOx-kibocsátású égők teljesítménye. Emellett, a javított fűtőanyag-áramlás növeli az égés hatékonyságát, így csökkentve a káros kibocsátásokat.