ENHU HU
 
 
 

H-Cam®

A hamu széntartalmának meghatározására tervezett, mikrohullámú technológiát alkalmazó H-CAM® elemző készülék segít az újraértékesítésre szánt porszénhamu ellenőrzésében, szabályozásában és optimalizálásában, és ezzel egyidejűleg a lerakóhelyre szállított hulladék mennyiségének csökkentésében.

A H-CAM® rendszer sűrűáramú vezetékekből vagy salaktölcsérekből történő mintavételre szolgál. A mintákat ezután fűtött csöveken keresztül fújják át, és szabadalmaztatott mikrohullám-gyengülési és légsűrítési eljárás alkalmazásával elemzik. A rendszer méri a hamu szénsűrűségét, ezáltal meghatározható az összetétele és eldönthető, hogy újra felhasználják vagy lerakóba szállítják.

A berendezés maximum 30 m-re lévő mintavevőkből származó hamut képes kezelni. A teljesen automatikus szekrény az egyes mintavevőket egymás után szabályozza. A hamuminta fűtött csövön keresztül kerül a H-CAM® készülékbe a méréshez.

A H-CAM csak annyiban különbözik a G-CAM-tól, hogy nagyobb a ciklon alatti fogadógaratja és a mintavétel addig folytatódik, amíg a szintérzékelő érzékeli a megfelelő mennyiségű hamu összegyűjtését.

A H-CAM ezután a mikrohullámú hullámvezetőbe adagolja a hamut, és a szabadalmaztatott mikrohullám-gyengülési és légsűrítéses fáziseltolódási eljárást használva meghatározza a porszénhamu szénsűrűségét.

A hamusűrítési technológia és a sűrűségkiegyenlítési mérések kulcsfontosságúak a pontosság szempontjából. Ezek teszik lehetővé a 20%-ot meghaladó nagy széntartalom pontos mérését a szénadalékok, például biomassza és ásványolajkoksz égetésekor. A mérés után a hamut egy másik garatba vagy mintavevő edénybe fújják a laboratóriumi elemzéshez.

A rendszer javaslatot tehet a mért porszénhamu minősége alapján a hamu további rendeltetésére vagy a PLC-szabályozó közvetlenül bekapcsolhatja az irányító szerkezeteket a porszénhamu osztályozásához.